Kis lurkók naplója

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Linkblog

A délelőtt

2012.02.08. 14:25 - csikilany

Címkék: gyerekszáj baba

A mai délelőttünk így nézett ki - mica kommentárja alapján:

anya cejeje
anya bócsó, bócsó nyecc
anya fasí 
poccó; mica bújj
mica tatají
mica kocsi
mica náccu
bödjö, dzsizsá; dzsizsá hamm hamm, mica hamm hamm; vicca, pócca, anya pócca
dúda, hinta, hamaaa, cizza, meetú, hú

és így tovább

 

És a megfejtés felnőtt nyelven:

Anya levest főz, anya borsófőzeléket főz (mica kedvence a borsó, türelmetlenkedik és ágaskodik, hogy valahogy borsót szerezzen magának, de anya szerint ez a borsó még nyers!), anya fasírtot süt. Közben mica (többek között) megszerzi a pokrocot, bebújik a pokroc alá és ott bujócskázik, majd mica takarít (abrosszal könyvet, asztalt, stb), mica bemászik az előszobában álló babakocsiba anya tudta nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mica játszik a konyhaszekrényben levő dolgokkal, s mikor már anya lépni se tud a konyhában és közösen elpakolják az edényeket, anya javasolja micának, hogy inkább hozza a vödröcskéit, és azokat pakolgassa szét és össze. Így mica hozza a vödröket a zsiráffal, és azokkal játszik. Aztán megeteti a zsiráfot és magát is egy vödör levegővel. Közben anya befejezi a főzést, és megkéri micát, hogy szedje össze a vödröket, és vigye vissza a helyére. Mica egy kis ösztönzéssel és segítséggel össze is szedi őket, majd egyedül visszaviszi a polcra, és elújságolja anyának, hogy begyűjtse a jól megérdemelt dícséretet.

Ezután a játszóra készülnek: Öltözés közben anya micát ösztönzi, hogy ne húzza az időt, mert várja őt a csúszda és a hinta, úgyhogy menjen oda hamar gyorsan öltözni! Miután csizmát húztak, "mehetünk!" felkiáltással mica és anya kimentek a hóba.

Aztán jól megebédeltek, főleg "bócsó"-ból, majd mica aludt egy szépet, és mikor felébredt és anya bement hozzá, az első szava "bócsó" volt, úgyhogy most megint épp "bócsó"-t eszik :D

A bejegyzés trackback címe:

https://kislurko.blog.hu/api/trackback/id/tr94078828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása