Kis lurkók naplója

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Linkblog

Bölcsis jellemzés

2013.01.23. 21:05 - csikilany

Címkék: bölcsi Viki

Lassan 4 hónapja járok bölcsibe. A kezdeti nehézségek után nagyon megszerettem, és otthonosan érzem magam. Persze, ennek megfelelően viselkedek is, ami nem mindig a legjobb... :o)

Íme a legújabb jellemzés, ezúttal Berni gondozónénimtől, a bölcsis micáról (most lerántjuk a leplet!):

"Mica 30 hónapos korára igazi 'bölcsis' nagylány lett. Reggelente babájával vagy más egyéb játékával érkezik. Ezektől hamar megválik és játszani kezd.

Társaival változó a kapcsolata. Szívesen játszik Lorettával, Zsombival. Niki viszont fél tőle. Ezt Mica nagyon jól tudja és direkt bosszantja a kislányt. Elég ha elsétál mellette, Niki sírva fakad. Mica nagyon szereti ölelgetni a társait. Ezt a gyerekek nem igen kedvelik. Sokszor kerül konfliktusba velük. Néha harapással oldja meg. Szerencsére ez egyre kevesebbszer fordul elő :o)

Viki nagyon szeret a babakonyhában tüsténkedni. Főz a babáknak, vagy nekünk.

Az asztali játékok hosszasan lekötik a figyelmét. A pötyit még mindig marékkal veszi ki a dobozból és így óhatatlanul is szétszórja.

Nagy a mozgásigénye. Szívesen megy a tornaszobába. Ott megállás nélkül ugrál Zsombival. Szívesen csúszdázik és fogócskázik. A játékos tornába szívesen bekapcsolódik, a verseket előre mondja.

Mica érthetően és folyékonyan beszél. Rengeteg dalt ismer, ezeket vissza is tudja adni.

Vetkőzésben, öltözésben kevés segítséget igényel. Cipőjét egyedül veszi le és fel. A fürdőszobát önállóan használja. Nagyon szeret kezet mosni. A kezét hosszasan törölgeti, közben nézelődik. Szükségletét legtöbbször idejében jelzi, de előfordulnak balesetek. Alváshoz még pelenkát kap, mert bepisil.

Gondozási sorrendjét ismeri, ezért türelmesen, játékkal várja, hogy teríteni hívjam. Ügyesen megterít magának. Étvágya változó. A tejes folyadékokat nagyon kedveli. Repetázni is szokott. Tisztán, előke nélkül étkezik. Ebéd után nehezen alszik el. Alvása nyugodt, alvásigénye max 1 óra."

A bejegyzés trackback címe:

https://kislurko.blog.hu/api/trackback/id/tr445039767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása