Kis lurkók naplója

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Linkblog

Büszkeség

2017.04.28. 18:14 - csikilany

Címkék: iskola Viki

Iskolába készülök...

Méghozzá ének- és zenetagozatos iskolába! Végülis előbb dalolásztam, mint beszéltem, és már egészen piciként is szépen tisztán énekeltem sok sok éneket. Azóta is mindenben zenét hallok és mindennel zenét csinálok. Anyával kánonban énekelünk és egymásnak ritmust tapsolunk (az én kezdeményezésemre).

Megnéztük a VI. kerületi Erkel Ferenc iskolát, az Opera bázisiskoláját, és a II. kerületi Kodály Zoltán iskolát, a Magyar Rádió Gyermekkórusának iskoláját, felvételiztem mindkettőbe, és egyből fel is vettek mindkettőbe! Aztán még egy szomszéd kerületi iskola zenetagozatos osztályába is felvételiztem (Budapest 8. legjobb általános iskolája lett 2015-ben) a közelsége miatt. Ide komoly felvételi volt nem csak zenéből (nincs körzete az iskolának, így felvételivel döntik el, hogy kit vesznek fel), és bizony itt is megálltam a helyem!

Végül az Erkel Ferenc iskolára esett a választásunk, mert a Kodály Zoltán túl messze van, a Vörösmarty pedig túlzottan hajcsár iskola és nem is az a komolyabb zenei. Így hát szeptemberben itt kezdem meg tanulmányaimat.

Azért azt eláruljuk, hogy az óvónénik szorgalmazták ezt az irányt (bár szolidabb zenei tanulmányokat mi is terveztünk), ők ajánlották az iskolákat és bátorítottak, hogy megnézzük és jelentkezzünk. Mi nem mertünk magunktól ekkorát álmodni. Köszönjük nekik és reméljük, hogy helyt állunk és bírjuk az iramot családilag is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kislurko.blog.hu/api/trackback/id/tr8912464743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása