Kis lurkók naplója

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Linkblog

18 hónap

2015.05.05. 13:34 - csikilany

Címkék: hónap Eszter

Ez a hónap is a fogzásról szólt, de a hónap végére végre áttört minden csücske a 4 kisörlőnek! Reméljük most lesz egy kis pihenő...

Még mindig sok a nyűgösködés, talán a fogak miatt is, vagy ki tudja...
És egyre több a földön fetrengős hiszti is, amikor nem lehet amit szeretnék.

Elhagytuk a szopizást! A hónap elején meg napi 2x (reggeli és délutáni alvás után), hónap közepén már csak reggel, aztán azt is elhagytuk. Néha még nyűgösen kelek azért.

El kezdtem szaladni, egyre gyorsabban, így már nem is sétálok, csak futok mindig. És a lépcsőn is kiharcoltam, hogy én mehessek fel és le, persze még csak felügyelet alatt. Egyre többet motorozok is játszótéren és kint az utcán. Séta közben pedig nem szeretem anya kezét fogni.

Esti fürdéskor hamar kiborul a bili, és el kezdek bömbölni egy idő után, nem sokat lubickolok, a vízbe pedig még mindig nem akarok beleülni...

Ami viszont a legnagyobb hír, hogy már egyedül alszok el. Anyáék csak letesznek az ágyamba, és nem sírok, hogy kimennek a szobából (na jó, néha azért még igen). Ügyesen elalszok (általában). Ébredéskor viszont rossz kedvű vagyok, sírós, ha anya letesz, kiborulok...

Egyre többet barátkozok, egyre bátrabb vagyok az idegenekkel, lassan lassan haladok előre. Amikor anya régi munkatársai voltak nálunk vendégségben, egy idő után már játszottam az egyik apukával és lépcsőztem az egyik anyukával (anya nélkül)! A gyerekeket meg különösen szeretem továbbra is, és már velük is bátrabb vagyok, odamegyek hozzájuk, megsimizem őket, megfogom a kezüket (de azért a másik kezemmel erősen kapaszkodok anyába, biztos ami biztos). Sokat fejlődtem ezen a téren.

A játékbabákat még mindig nagyon szeretem, ölelgetem őket, cipelgetem, megsimizem a fejüket, s közben mondom, hogy "ééé" (= édi). Továbbra is mica kék ruhás babája a kedvencem. Azt kisajátítottam magamnak, és ha mica elveszi, teljesen kétségbe esek. Ugyanígy akkor is, ha ő is anya ölébe ül, vagy odabújik hozzá.

A hónap elején anya kipróbálta, hogy tudom-e hol vannak a testrészeim (szem, száj, orr, fej, haj, pocak), s én mindent tudtam a fülemet kivéve. Aztán megmutatta, hogy az melyik is, és azóta már azt is tudom. A képeskönyvekben is sok mindent megmutatok, amit anya kérdez, hogy hol van. Ha valamit kérnek tőlem, azt megcsinálom, és mindent elmutogatok valahogy, amit szeretnék. Ha tele van a pelus, azt is mutatom. De ha pelenkát akar cserélni anya, akkor rögtön elszaladok, és csak nehezen tud rávenni, hogy mégis odamenjek és megengedjem, hogy lecserélje.

Kiderült, hogy tudok fújni: megfújom az ételt, pitypangot fújok, buborékot fújok. Nagyon ügyesen megy!

A bejegyzés trackback címe:

https://kislurko.blog.hu/api/trackback/id/tr927390608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása